MikkoKulmala Ihminen on kykenevä ajatteluun. Osoittakaamme itsellemme joka päivä, että evoluutio ei kohdallamme mennyt hukkaan.

Jari Tervo ja ahdasmielisyys maahanmuuttokeskustelussa

  • Natsikortti
    Natsikortti

Kaikki alkoi viattomasta Jari Tervon kirjoituksesta hesarissa.

Loppu on elämäni taitekohta. Tästä eteenpäin suhtaudun nimittäin kyseisen herran kirjoituksiin ja sanomisiin todella suurella varauksella. Seuraavaksi selvitän, miten mielipiteeni on muokkautunut.

Alkuperäisessä kirjoituksessaan Tervo kutsuu tavallista suomalaista roskaväeksi. Vaikka hän tässä uudessa hesarin kirjoituksessa tämän kumoaakin (emme ole tarpeeksi fiksuja ja kulttuurillinen heräämisemme on vielä tapahtumatta, joten emme pysty ymmärtämään herran kirjoituksia), totta on, että Tervo halveksuu tavallista suomalaista.

Halventamisen lisäksi Jari-paralla on nyky-Suomen yleinen mieliala täysin hukassa. Hän nimittäin väittää, että rasismia ei vastusteta Suomessa. Kyllä nimittäin vastustetaan. Ja tässä maahanmuuttopolitiikassa vielä niinkin voimakkaasti, että jokainen maahanmuuton rajoittamista kannattava mielipide leimataan julkisesti rasistiseksi vihapuheeksi.

Olen itse monesti sanonut, että oikeasti hädässä olevat ihmiset pitää ottaa vastaan ja heitä pitää auttaa. Lisäksi olen heti perään sanonut, että rikolliset ja sosiaaliturvan perässä maahan tulleet pitää rekisteröidä ja palauttaa suoraan lähtöruutuun. Saman pitäisi koskea kantasuomalaisia siivelläeläjiä ja rikollisia yhtä lailla, mutta heitä nyt ei voi pois tästä maasta oikein lähettää.

Tervo on kuitenkin sitä mieltä, että kaikki suomalaiset ovat kyltit kourassa rajalla häätämässä maahan saapujia pois, tai hiljaa kotona eri mieltä uskaltamatta sanoa mitään. Nopeasti googlettamalla (hakusanat: suomi, maahanmuutto, blogi; kieli: suomi) suomen kielellä kirjoitettu blogeja maahanmuutosta löytyi noin 580 000. Tuloksia kun silmäili, niin aika lailla tasan kolmee menivät nuo blogit. Kolmasosa maahanmuuttoa puolustavia, kolmasosa neutraaleja faktakirjoituksia ja kolmasosa maahanmuuttovastaisia.

Nykyisten hallituspuolueiden jäsenistä vain perussuomalaiset voivat olla avoimesti maahanmuuttokriittisiä. Muut joutuvat äänestäjäpohjansa vuoksi vakuuttamaan olevansa avoimia kaikille maahantulijoille.

Rytäkkä ei kuitenkaan ole yksipuolinen, vaan Tervo sai blogiinsa vastauksen, kun Jyrki Lehtola kirjoitti vastineensa Ilta-Sanomiin.

Tästähän se Jari vasta innostui. Jari avasi sainaisen arkkunsa kohdasta "faktapohjaiset vasta-argumentit" ja totesi esimerkiksi: "Jyrki on Helsingin ainoassa puhelinkopissa näköjään huumaantunut oman pierunsa tuoksusta" (hih, se sanoi pieru).

 

Ei ole rasismia, jos vastustaa maahanmuuttoa. Ei myöskään ole rasismia, jos kannattaa maahanmuuttoa. Sekään ei ole rasismia, ettei hyväksy vastakkaisen mielipiteen omaavan kommentteja. Viimeisenä mainittu ei välttämättä riko sananvapauttakaan, mutta ahdasmielistä ja ylimielistä se kyllä on.

Erään määritelmän mukaan "Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen."

 

Pidetään siis keskustelu faktat ja luulot selvästi mielipiteistä ja ennakkoluuloista erillään ja perustellaan mielipiteet. Ja ennen kaikkea annetaan muidenkin kertoa faktoja ja perusteltuja mielipiteitä, koska sillä yhteiskunta ja ihmismieli kehittyy ja oppii ymmärtämään muita.

 

Kuvalinkeistä löytyy muuten natsikortti. Jos keskustelu joskus vituttaa, vetäkää se esiin ja ratkaiskaa peli. Niin Jari Tervokin teki =)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö Tervo ilmoittanut halveksivansa rasisteja, ei tavallisia suomalaisia?

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Se on epäilemättä ollut vilpitön tarkoitus. Sanavalinnat vaan olivat omasta (ja joidenkin muidenkin) mielestän huonot.

Kommentti "Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosan suurin pelko on tämä: mikä tahansa maahan saapuva ihmisryhmä ohittaa heidät hetkessä sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi." viittaa siihen, että kaikki huonosti koulutetut, epäterveellisesti syövät ja kulttuuria inhoavat ovat rasisteja.

Sitten taas varmasti akateemisesti koulutettujen ja kulttuuria rakastavienkin piiristä löytyy rasisteja. Tuollainen lokerointi mitä Tervo tekee, on minusta lähempänä rasismia kuin mielenosoitus, jossa vaaditaan maahanmuuttajien tiukempaa seulontaa...

Sari Haapala

Kyllä se Tervo haukkui tekstissään myös muslimit roskaväeksi:

"Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä."

Eikä Tervo ollut suopea itselleenkään:

"Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän kansanosan suurin pelko on tämä: mikä tahansa maahan saapuva ihmisryhmä ohittaa heidät hetkessä sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi.

http://4.bp.blogspot.com/_dWq5ZrdU1_I/TCV0z9hV1BI/... "

Joten Tervon mielestä ainakin rasistit, muslimit ja pystyyn nostetun sian näköiset juopot kirjailijat kuuluvat roskaväkeen.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Eikös me jo kerran ehdotettu ettei sikoja ja juoppoja ole soveliasta solvata kirjailijoiksi,
sika ei voi puolustaa kunniaansa ja tunnen monta rehtiä juoppoa jotka ovat putkimiehiä, muurareita, maalareita, lääkäreitä, insinöörejä jne. eivätkä siis edes pöytälaatikkokirjailijoita. ;)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

15% tavallisista suomalaistako ei ole tavallisia suomalaisia, outo väite ottaen huomioon, että esimerkiksi toisen sukupolven mamuja etnisestä taustasta tms. riippumatta sanotaan aivan tavallisiksi suomalaisiksi vaikka he edustavat korkeintaan muutamaa prosenttia väestöstä.

Niin kyllähän Tervo hesarikirjoituksellaan varmistaa sen tulkinnan todeksi, että hän ihan oikeasti ja ihan suoraan väittää, että suuri osa, jopa seitsemäsosa suomalaisista on rasisteja ja tekee aiemmassa kolumnissaan rasistista yksiselitteisen ja suoran analogian, että ovat myös homokammoisia, kiviä heittelevää yms. ja ns. roskaväkeä.

Ei se nyt siitä ainakaan enää miksikään muuta vaikka Tervo toista yrittääkin väittää, eli että hän solvaa vain joitain idioottimaisiin temppuihin sortuneita tai ihan vaan yksinkertaisia yksilöitä, mikä jo yksin sekin on moukkamaista käytöstä.

tästä tulee mieleen erään imitaattorin sketsi, mitään en ole ottanut (koko päivän olen ryypännyt), en mitään.

Tervo ei joko osaa tulkita omia kirjoituksiaan, tai yrittää pelastaa nahkaansa siltä osin kuin se vielä pelastettavissa on, mutta höpöttää itseään vain syvemmälle luomaansa umpikujaan.

En lupaa, mutta taidanpas jättää tämän herran tästälähin täysin omaan arvoonsa, onanoikoon keskenään kaikessa omahyväisyydessään.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Englanninkielistä wt-termiä (white trash) on käytetty jonkin verran nettikeskusteluissa kouluttamattoman alaluokan synonyymina. Tervolta oli paha virhe ottaa tuo termi välikappaleeksi rasismin vastaisessa taistelussa. Rasismi ei synny koulutuksen puutteesta, usein ne hyvin koulutetut rasistit ovat pahimpia.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Olet ytimessä. Tervo kirjoitti yhtä lokeroivasti ja ahdasmielisesti kuin moni muukin (mielipiteestä riippumatta) tästä aiheesta on kirjoittanut. Mutta tuo lokerointi osoitti minustakin todella heikkoa arviointikykyä ja ymmärrystä yhteiskunnallisten ilmiöiden synnystä ja elämästä...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Amerikassa white trash on etelävaltiolaisten käyttämä nimitys pohjoisesta saapuville onnenonkijoille, kkk perustamisen aikaan heitä kutsuttiin matkalaukkuilijoiksi.
myöhemmissä sarjakuvissakin, kuten luckyluke, tämä pistoolisankarimme juoksutti näitä valkoisen roskaväen edustajia pois kaupungista luotisateessa niin että hihaässät vain pöllysivät.

kuka havaitsee paradoksin sanoo hep

hep!

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Ei järkevää kommentoitavaa, mutta

hep!

Esa Niemi

Jari Tervon ajattelumallin omaavat ihmiset taitavat olla keskustelun kannalta ne ongelmallisimmat keskustelijat edustivat ne kumpaa ääripäätä tahansa.

Mitä enemmän Jari Tervoja on keskustelussa, niin sitä äänekkäämpää ja ahdasmielisempää keskustelu on.

Me kultaisen keskitien kulkijat saamme hävetä kun emme ole niitä äänekkäimpiä tai agressiivisimpia. Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut ja hallittu maahanmuuttopolitiikka emmekä saa antaa Jari Tervojen hallita keskustelua häiriköinninsä perusteella kummallakaan puolella.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Tietyllä tavalla kyllä. Molemmissa linkittämissäni kirjoituksissa hyökätään ihmisryhmiä ja muita mielipiteensä sanojia vastaan. Itse asia jää taka-alalle ja kaikki osaaminen ja verbaalinen lahjakkuus satsataan toisten sättimiseen...

Käyttäjän MarkusLehtonen kuva
Markus Lehtonen

Tuo Tervon 700000 rasistiakin perustuu Taloustutkimuksen "tutkimukseen":

http://www.taloustutkimus.fi/tuotteet_ja_palvelut/...

Yhtä lailla olisi varmaan voitu todeta, että joka seitsemäs suomalainen ei ole rasisti, mikä lienee tottakin, ei vakuuta, mutta Tervon kynäilyn jälkeen tuokin "tutkimuksen" tulos on nyt sitten totuus.

Jos/kun viitataan johonkin, joka kuullostaa tieteelliseltä (tavallisen kansan tai vaikkapa wt:n korvissa), olisi hyvä myös määrittää perustermit, mitä esim. rasistilla tässä yhteydessä tarkoitetaan. Uskoisin, että kansasta pystytään löytämään tuollaisilla "tutkimuksilla" myös natseja tuo 15%.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kirjailija Jari Tervon yli-innokkaan rasistien etsimisen ja tuomitsemisen myötä ei voi välttää vertausta FBI:n edesmenneeseen johtajaan John Edgar Hooveriin, joka USA:ssa valjasti melkoiset kansalliset voimavarat homoseksuaalien etsimiseen ja vainoamiseen.

Hooverin tiedetään itse olleen homoseksuaali.

Juha Oikarinen

Jari Tervolla heittää ja pahasti. Tervo on kovana viinanottajana pyörinyt paljon baareissa. Niillä reissuilla Tervolla on käynyt huono tuuri tai sitten aukonut vähän liikaa päätään. Ja saanut muutaman kerran joltain apinoilta turpiinsa. Siitä hyvästä Tervo on alkanut vihata(niin mieki) tuota suomalaista naamaanlyönti kulttuuria harrastavia paskiaisia.

Nämä meille nyt saapuvat Arabit ja Somalit ottavat ensi töikseen hoitoonsa tämän nyrkkikulttuurin. Vanhat suomalaiset nyrkkisankarit(Tervon vihaamat)jäävät toiseksi ,että heilahtaa. Tästä Tervo saa kostonsa. Tervo vain ei tunnu tajuavan ,että nyt häntä ja hänen kaltaisiaan pieksää näitten vanhojen sadistien lisäksi myös arabit ja somalit.

Tämä on vähän pimeä kirjoitus myönnän, mutta silti minusta tuntuu ,että vähän tuohon suuntaan Tervo ja moni muukin pelle ajattelee.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"Nämä meille nyt saapuvat arabit ja somalit..."
Rasistit ovat valittaneet, että vastaanottokeskukset lisäävät rikollisuutta. Se on aivan totta. Ne lisäävät kotoperäisen paskasakin rikollisuutta. Valkoisen lihaa syövän heteromiehen polttopulloisku oli ensimmäinen kerta, kun Kouvolan hätämajoituskeskuksessa tarvittiin poliisia, - sanoo Tervo.

Kari Ahveninen

Juu. Ja Tervohan puhuu vain totta, niin totta kuin osaa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #14

Vai niin.
Polttopulloiskun tekijä olikin arabi tai somali?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"Jyrki on Helsingin ainoassa puhelinkopissa näköjään huumaantunut oman pierunsa tuoksusta"

Hah, Jari Tervo on hyvä kirjailija ja sanan säilän virtuoosi !

Vittumaisen miehen maineessa ja veemäisyydessään hakkaaa jopa Kari Ahvenisen ja se on paljon se.

Kari Ahveninen

No jopas. Sekö on ikävää että kysyy ikäviä kysymyksiä? Tai tarkistaa mikä olikaan kantana kun jotain mainitaan? Annat, hyvä Juhani, aivan liian suurta painoa allekirjoittaneen veemäisyydelle.
Minä en oikein vihaa mitään, mutta ylenpalttista typeryyttä on aina vastustamaton tölväistä. Ja sitä Tervo on antanut koko rahan edestä. Se on oivallista Tervoltakin lätistä paskaa sieltä 265 000 euron vuositulojen takaa, kun se köyhä "roskaväki" ja "rasistit" eivät saa tuosta edes viidennestä. Ja se kaikki ryyppäämällä ja kirjoittamalla potaskaa.

Tuli ihan mieleen Tervon taannoinen raamatun heitto lattialle. Sitten sanon että on kova jätkä, kun tekee saman koraanilla julkisesti tv-kanavalla. Mutta sitä päivää ei varmaankaan tulla näkemään. Vai?

Seppo Hildén

"Jari Tervo on hyvä kirjailija ja sanan säilän virtuoosi !"

Jää Hotakaisen taakse. Myös kirjallisessa vittuilussa.

Hotakainen kirjoitti, oliko Finhits-kirjassaan vai missä, se oli kuitenkin päiväkirjamainen teos, jossa Hotakainen kertoi saanensa hyvät arvostelut juuri ilmestyneestä kirjastaan:

"Tiistai, Jari Tervo soitti ja sanoi, että minä olen Jari Tervo, mutta sinä olet kusipää."

Auts!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.P;" Jari Tervo on hyvä kirjailija ja sanan säilän virtuoosi !"

Kirjailijan ominaisuuksista en sano mitään, koska en kirjojaan ole ainuttakaan lukenut, mutta jos pieruhuumori mielestäsi kuvastaa jotain "sanan säilän virtuoosia", niin ainakin siinä olen toisilla linjoilla. Muistelen joskus esipuberteetti-iässa noiden juttujen naurattaneen.

Tervo on todella ylimielinen ja luultavasti katkeruuttaan purkaa.

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

Tervon kirjoituksessa ei mun mielestä ole mitään outoa. osa kansasta on juuri tuollaista kuin Tervo kirjoittaa ja siitä on turha suuttua. pitää vain katsoa peiliin, jos siihen osaan kuuluu. voi myös kysyä itseltään, että miksi siihen kuuluu ja miksi pitää oikeana kivittää viattomia ihmisiä tai heitellä niiden päälle polttopulloja? kaikissa kansoissa on kusipäitä. on kuitenkin eri asia pitää ajatukset ajatuksina kuin ryhtyä tekoihin. on toki raflaavaa kutsua osaa ihmisistä roskaväeksi, mutta se tuskin lienee ainoa nimittely näissä keskusteluissa. kunhan keskustelu pysyy keskusteluna, kiivaanakin, on kaikki hyvin, mutta kun ryhdytään tekoihin, jotka eivät lain mukaan sallittuja, ollaan vaarallisilla poluilla.

Toimituksen poiminnat