MikkoKulmala Ihminen on kykenevä ajatteluun. Osoittakaamme itsellemme joka päivä, että evoluutio ei kohdallamme mennyt hukkaan.

Tasa-arvokeskustelu ja Paavo Väyrynen - Oikeiden ongelmien peittelyä

  • Kuva 1: Imeväiskuolleisuus vuonna 2006.
    Kuva 1: Imeväiskuolleisuus vuonna 2006.

Perussuomalaiset nuoret ja Keskustanuoret vääntävät kaikkien yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa tällä hetkellä kättä siitä, montako sukupuolta ihmisille voidaan määrittää. Käsittääkseni lääketieteellisesti ja ihan yleisesti hyväksyttynä faktana länsimaissa on, että sukupuoli-identiteetit voidaan jakaa neljään: naiset, miehet, transsukupuoliset ja intersukupuoliset. Tämä on lääketieteellistä faktaa, jota Sebastian Tynkkynen tai Laura Huhtasaari eivät voi kieltää. Eikä toisaalta Keskustanuorten Liina Haurun tarvitse puolustaa. Se vaan on näin, piste.

Kuitenkin toinen kosminen totuus on se, että sadat ja tuhannet ihmiset vaivaavat päätään tällaisella keskustelulla. Jos joku väittää, että sukupuolia on joku muu määrä kuin neljä, hän vetää tietoja hatusta eikä puhu faktaa. Voi siis jättää omaan arvoonsa. Jos sitten taas vaahto suusta lentäen kirjoittaa siitä, että sukupuolia on neljä, käyttää aikansa todistetun ja hyväksytyn faktan toistamiseen. Sama kuin jos kirjoittaisi päivittäin siitä, että maapallo on pyöreä tai että neliöjuuri neljästä on kaksi.

Mitä järkeä on tuhlata aikaansa ja aivokapasiteettia tällaisiin keskusteluihin? Mielipiteistä ja tulkinnoista on kiva väitellä, totuuksista väitteleminen on ajan hukkaa.

Asiaan. Mitä kaikkea jää huomiotta, kun keskutelu on ajautunut tällaiseen asiaan? Enbuske, Veitola & Salminen keskittyi viime lähetyksessä kokonaan tämän teeman ympärille, samoin isot puolueet ja heidän nuorisojärjestönsä. Olen vain yksi ihminen, mutta voisin heittää tästä pari aihetta keskustelulle, jos kiistämättömästä faktasta jauhaminen alkaa vituttaa
 

Venäjän asevoimien kehitys Suomen rajan tuntumassa

Venäjä on aktivoitunut 2010-luvulla selvästi Suomen rajan tuntumassa. Varuskuntia, joiden kautta Suomeen voidaan vaikuttaa aseellisesti, on seitsemän.

1. Petsamo

Petsamossa on 200. moottoroitu jalkaväkiprikaati, merijalkaväkiprikaati ja arktisten olojen Spetsnaz-erikoisjoukoista muodostettava arktinen prikaati.

2. Alakurtti

Hiljattain uudeleeen avattu varuskunta. Noin 3000 miestä ja sattumoisin juuri Rovaniemen korkeudella, niin Suomi on helppo jakaa kahtia kapeasta kohdasta ja edetä isoja teitä Ouluun asti.

3. Petroskoi.

4. jalkaväkiprikaati ja sisäministeriön rykmentti.

4. Kamenka

138. moottoroitu jalkaväkiprikaati, panssarivaunupataljoona ja tykistöpataljoona. Viipurin läheltä näin hyvin liikkuva joukko ylittää rajan tunneissa.

5. Luga

Tykistöohjusprikaati. Ennen kuin aiempien varuskuntien joukkojen muutaman tunnin marssi Suomen rajalle on suoritettu, Lugasta on ammuttu jo ohjukset Helsinkiin, Lappeenrantaan, Turkuun ja tärkeisiin sotilaskohteisiin Etelä- ja Keski-Suomessa.

6. Vladimirsky Lager

25. jalkaväkiprikaati, eli noin 4000 sotilasta.

7. Pihkova

76. maahanlaskudivisioona ja Spetsnaz-prikaati. Ahvenanmaa ja Hangon satama on miehitetty ennen kuin Lugasta ammutut ohjukset ovat pudonneet.

 

Vaikka tärkeimmät suunnat Venäjän armeijalle ovat epäilemättä Pohjoinen Jäämeri ja turva NATO:a (Norjaa) vastaan, Suomi on melko lailla lähellä tätä toimintaa. Ja ennen kuin Suomen eduskunta on ehtinyt edes kokoontua istuntoonsa poikkeustilalain käyttöönottoa miettimään, ovat noiden varuskuntien 8 prikaatia (joukon tyypistä riippuen tämä tarkoittaa noin 30000 sotilasta) jo Suomessa. Turvaamassa kansalaistensa oikeuksia lännen painostuksen alla.

 

Käynnissä jo olevat kriisit

Wikipedia ei ole kaikessa suhteessa varma tietolähde, mutta tämän taulukon mukaan maailmassa on tällä hetkellä käynnissä 34 aseellista kriisiä. Kuolleiden määriä ja kriisien laajuutta voi jokainen käydä tuon linkin takaa katsomassa.

Pointtina tässä on se, että jos ei usko Venäjän olevan aseellinen uhka Suomelle, voisi keskustella ja yrittää jakaa viisauttaan vaikka noiden 34 kriisin ratkaisuihin liittyen.

Samalla voitaneen todeta se, että Suomen pitää ottaa pakolaisia vastaan, mutta noiden kaikkien kriisimaiden kaikkia siviilejä ei vaan voi ottaa Eurooppaan. Eli voisiko sen turhanaikaisen pakolaisjeesustelun sijaan alkaa keksiä, miten nuo kriisit loppuvat ja miten siellä kärsimyksessä elävät saadaan takaisin jaloilleen ja ihmisarvoiseen elämään kiinni?

 

Huoltosuhde Suomessa

Jos haluaa ennemmin ratkoa ongelmia kotimaassa, voitaisiin puhua vaikka huoltosuhteen kehittymisestä. Tästä taulukossa nähdään 2000-luvun alkupuolelta alkanut kehitys, jossa huoltosuhde menee koko ajan huonompaan suuntaan.

Te, jotka haluatte ylläpitää nykyisen kaltaista hyvinvointivaltiota, voisitte alkaa kertoa jotain oikeita esityksiä siitä, miten tuo suhde saadaan kuntoon. Kymmenen vuoden päästä, jos tämä meno jatkuu, tuo taulukko näyttää pahalta. Nyt opiskelevien nuorten on syytä harkita tarkkaan esim. lasten hankkimista, sillä ilmaista koulutusta ja terveydenhuoltoa ei voida silloin enää maksaa, kuten ei nykyisiä työttymyys- tai asumistukiakaan.

 

Elintasosairaudet Suomessa

Jos talouspolitiikka saa aikaan päänsärkyä, niin tässä vähän konkreettisempaa. http://www.kuntohuoltamo.fi/tag/elintasosairaudet/ on ihan fiksu artikkeli linkkeineen, joka kertoo elintasosairauksista. Maailmanlaajuisesti lihavuus tappaa jo enemmän kuin nälänhätä. Aiheesta ei järkeviä suomenkielisiä kirjoituksia löytynyt vuoden 2012 jälkeen, vaikka ongelma tuskin on täälläkään helpottanut. Olemme yksi maailman lihavimmista kansoista. Ja jos tämä jatkuu, huoltosuhde näyttää entistä pahemmalta. Tapatyöttömien, tukisurffareiden ja oman elämänsä epäonnistujien lisäksi työssä käyvät maksavat myös näiden itsestään piittaamattomien sairaalakulut, joita on kohta aika lailla paljon piikissä.

Tämän asian suhteen korjausliikkeen tekeminen on periaatteessa helppoa, mutta kun se vaatisi jokaiselta meistä itsetutkiskelua ja oman itsensä kritisointia, se taitaa olla vaikeampaa kuin nälänhädän lopettaminen.

 

Imeväiskuolleisuus

Viimeisenä vielä vakava asia. Vaikka köyhissä maissa pitäisi keskittyä väestön kasvun hallitsemiseen, on tämä ihmisyyteen vetoava ongelma. Väestönkasvun räjähdys pitää hillitä jollain muulla keinolla kuin kuvassa 1. esitetyllä ikävällä tavalla.

Vaikka tuntuu siltä, että Afrikassa ihmiset eivät ole kykeneviä elämään sovussa ja korjaamaan omia asioitaa, nuo pienenä kuolleet lapset ovat siihen syyttömiä.


Näin. Tässä kevyitä aiheita kahvipöytäkeskusteluun, jos itsestäänselvyyksien ja kosmisten totuuksien vatuloiminen alkaa vituttamaan samalla tasolla kuin allekirjoittanutta.

Ja lopuksi, miksi otsikossa mainitaan Paavo Väyrynen?

Paavo julkaisi 4.2. verkkosivuillaan ilmoituksen, että hän perustaa uuden kansalaispuolueen. Miksi Venäjällä aiheesta uutisoitiin totuutena jo viikkoa aikaisemmin? Ja miksi sekavassa tilanteessa suomalaisen politiikan arvovaltaa pitää Paavon toimesta vielä lisää rapauttaa huutelulla ja tällaisilla tempauksilla? Ja ennen kaikkea, jos tietoa oli Venäjälle annettu jo aiemmin, mitä muuta tietoa sinne on annettu ja miksi tämä on niin merkittävä asia, että se piti rajan taakse ilmoittaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat