MikkoKulmala Ihminen on kykenevä ajatteluun. Osoittakaamme itsellemme joka päivä, että evoluutio ei kohdallamme mennyt hukkaan.

Enbuske, Veitola, Salminen - Yhteiskunnan keskustelun mahalasku

Hohhoijjaa.

Eilisillan tärkein ja maatamullistavin keskustelu kohdistui taas siihen, pitääkö munat olla sarjassa vai rinnan että saa lisääntyä, mennä naimisiin tai perustaa perheen. Toinen toistaan joviaalimmat ja suvaitsemaisemmat ihmiset ovat tuominneet ohjelmassa esiintyneen vieraan ja julistaneet maailmaan rauhaa, rakkautta ja suvaitsevaisuutta.

EIKÖ TEITÄ MIKÄÄN MUU ASIA TÄSSÄ MAASSA HÄIRITSE, KUIN SE, ETTÄ ONKO AVIOLIITTOLAKI TASA-ARVOINEN???

Päivä toisensa perään tuntuu vahvasti siltä, että katsoi minne vain, tunne siitä, että on täydellisten idioottien ympäröimä vain vahvistuu. Eikö tätä asiaa ole jo vatuloitu riittävästi? Asiaa, jota ei ihan oikeasti voi tieteellä perustella, vaan josta jokaisella ihmisellä on oman sosiaalis-eettisen taustansa perusteella mielipide, jonka muokkaaminen on todella vaikeaa.

Mistä arvon blogikirjoittajan mielestä sitten voisi keskustella?

Vaikkapa VVO:n viime päivien toiminnasta. VVO:n vuosikausien ajan vääryydellä keräämät vuokrarahat on laitettu hyötykäyttöön. Käsittämättömän kovaa voittoa tekevä VVO nimittäin maksoi kertaheitolla noin 66 miljoonan euron edestä osinkoja. Asiasta harmittavan tekee se, että tuo voitto on niitetty pääasiassa asumistuen kustannuksella. VVO kun nostaa vuodesta toiseen vuokria ihan käsittämättömän korkealle tasolle, johon ei ilman asumistukea olisi varaa kenelläkään. Helsinkiläisen kaksion keskimääräisellä vuokrahinnalla kun käytännössä lyhentäisi yli 250 000 euron asuntolainaa... (Suomenmaan juttu aiheesta)

Toisaalta Ruotsissa julkaistiin turvallisuuspoliittinen selvitys, jonka pitäisi ihan oikeasti kiinnostaa täällä Suomessa. Monen mielestä Suomen ei pidä liittyä NATO:on, vaan syventää kahdenvälistä liittoa Ruotsin kanssa. Ruotsalaisten selvityksen mukaan näin ei kuitenkaan välttämättä tehdä, koska " (entisen suurlähettilään, Krister) Bringeuksen arvion mukaan Suomi saisi maiden lisääntyvästä keskinäisestä puolustusyhteistyöstä turvallisuuslisän, mutta Ruotsille se merkitsisi altistumista vaaroille."
Eli Ruotsista taitaa hädän tullen löytyä keskustelukumppani ja olkapää, jota vasten itkeä, mutta oikeaa turvaa sieltä ei taida tulla (Savon Sanomien pääkirjoitus)

Jos haluaa tarkastella mieluummin kotimaista politiikkaa, voi hampaisiinsa ottaa vaikka Suomen Keskustan pari viikkoa sitten julkaiseman listan "202 ehdotusta turhan sääntelyn ja byrokratian purkamiseksi". Tämä propagandaväritteinen lista on vastaus Keskustan ja Juha Sipilän vaalilupauksille siitä, että Suomesta tehdään parempi paikka meille kaikille purkamalla turhaa sääntelyä. Ajatuspaja Libera kommentoi jokaista ehdotusta ja kuten Sipilälle ja suomalaiselle politiikalle niin tuttua on, 202:sta ehdotuksesta yli 90% oli joko täysin turhaa näpertelyä tai tarkemmin tarkasteltuna vain lisäsi sääntelyä. Lista on siis vain huijaus, joka otsikkotasolla näyttää siltä, että vaalilupauksia yritetään oikeasti pitää, toisin kuin suomalaisessa politiikassa on tapana ollut.

Toisaalta valtionyhtiöihin otettiin Sipilän toimesta myös kantaa. Pääministeri halusi, että valtionyhtiöiden johtajat alentaisivat palkkojaan. Sipilä itse on  pääministerin tehtävän ohella myös omistajaohjaohjaukssesta vastaava ministeri, joten anelun ja lehtien palstoilla itkemisen sijaan hän voisi oikeasti alkaa tehdä jotain. Edelleen ajatuspaja Liberan mietteiden mukaan valtavia määriä rahaa nieleviä, monopoliasemassa olevia valtionyhtiöitä voisi ruveta järjestämään virastoiksi yritysten sijaan. Suomalainen valtionomistus ja ennen kaikkea sen ohjaus kun on korruptiota sen puhtaimmassa muodossa: käytetään valtion rahoja voittojen tekemiseen ja julistetaan yhtiöön liittyvät asiat ja faktat salaisiksi.

Eli siinä mietittävää, jos homo- ja/tai tasa-arvokeskustelu alkaa vituttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Näin se kansan huomio pidetään jonninjoutavien asioiden parissa. Tunteisiin vetoava, mutta suuremmassa mittakaavassa täysin yhdentekevä aihe.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ongelmallista AA-kerhon tuputuksessa on heidän ilmeinen kuvitelmansa siitä että edustavat enemmistön mielipidettä. Ja että kansa on nyt manipuloitu homoille myötäisiksi. Kun miljoonille suomalaisille asia on samantekevä. Minua nyppii valehtelu uskonnottomista motiiveista sekä tieteellisistä perusteluista.
Mutta keskustellaan vaikka VVO:sta minunkin puolestani.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"EIKÖ TEITÄ MIKÄÄN MUU ASIA TÄSSÄ MAASSA HÄIRITSE, KUIN SE, ETTÄ ONKO AVIOLIITTOLAKI TASA-ARVOINEN???"

- Kyllä meitä häiritsee. Mutta se häiritseminen ei saa estää keskustelua avioliittolaista.

Käyttäjän MikkoKulmala kuva
Mikko Kulmala

Hah, kiitos hyvästä näpäytyksestä =)

Kuitenkin halusin iskeä sanan säilällä kiinni siihen, että tuosta aiheesta on kuluneet pari vuotta nyt jauhettu oikeasti niin paljon, että alkaa mitta täyttyä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No eipäs. Salkkaritkin jatkuneet about 1 000 vuotta (tai ainakin siltä tuntuu) ja vieläkin joku niitä katsoo. Taisin katsoa aikanaan pari jaksoa ekasta kaudesta ja sekin riitti.

Kai mainitsemassasi "keskustelussakin" on enemmän aikaa kulunut kuin pari vuotta..... jotain salkkarit luokkaa melkein.

Muistelen hyvin hämärästi että keskustelut naispappeudesta jatkuivat vuosikymmeniä tai jotain... saatan olla väärässäkin. Luterilaisuudessa on ollut hassua menoa, mutta sen verran hitaalla tavalla että tuosta saisi lähes maailman historian hitaimmin etenevän tv-sarjan.

Enemmän odotan vakavia keskusteluita siitä koska lopetetaan luterilaisuuden/ortodoksien erityisasema Suomessa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Niin... kansalaisten tekemän aloitteen ja sitä ennen pitkää seuraavan kansalaisten vasta-aloitteen heiluriliike on perusteltavissa demokratialla, mutta on toisaalta omiaan jumittamaan päätöksenteon.

Ryhdyttäköön soveltamaan pallopeli-mallia. Lentopallovalmentaja voi riitauttaa tuomaripäätöksen ja vaatia ottelutilanteen videotarkistusta, mutta ei enempää kuin kahdesti yhtä erää kohti. Mitäpä tulisikaan matsista, jossa jokainen tuomio tutkittaisiin hidastuksista yhä uudelleen?

Kansalaisaloitteeseen perustuvan lainsäädännön olisi saatava olla voimassa... ööö... viisitoista (15) vuotta, siis muutaman parlamenttikauden yli. Jos pöly ei edes siinä ajassa ota laskeutuakseen (siis jos 50 000 ihmistä edelleen vaatii lain kumoamista), käsiteltäköön vasta-aloite normaalissa järjestyksessä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #6

No huonompiakin ajatuksia on kuultu.... Joitain ongelmia tuossakin varmaan on, mutta missä nyt sitten ei olisi.

Itse eniten pelkään kai tilannetta missä joku porukka saa aidosti 50% kannatuksen ja pääsee päättämään yksin kaikesta. Rajaton tai edes lähes rajaton valta korruptoi hyvin nopeasti parhaimmatkin. Tosin hienovaraisemmin about saman saa esim. pari 25% puoluetta ja siitä vain sulle-mulle -tyylillä..... eli nykyinen järjestelmä.. onhan se parempi kuin pelkkä mulle-mulle, mutta mutta.....

No palatakseni kansalaisaloitteisiin, niin läpi päästyään pitäisi olla se kaksi eduskuntakautta väliä ennen kuin voi vaihtaa takaisin mikäli kansa niin haluaa (oma mielipide)..... saattaa olla vain että tuohonkin on poikkeustilanteita eli voi olla että menee niin järjetön laki läpi että pitäisi poistaa aikaisemminkin.... mutta mikään järjestelmähän ei ole täydellinen.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Pahasti näyttää siltä, että keskustelu jatkuu vielä uuden avioliittolain voimaantulon jälkeenkin: http://miikakautto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222548... .

Toimituksen poiminnat